75è aniversari dels gegants de la ciutat i presentació dels petits gegants

Aquest 2018 els gegants de la Ciutat celebren el 75è aniversari de la seva creació. Per celebrar-ho des de l’associació cultural Dessota es va proposar la construcció d’una rèplica a una escala més reduïda per tal que els puguin portar la canalla i que puguin participar en les cercaviles de la Festa Major i altres esdeveniments.

La construcció d’aquests petits gegants de la ciutat ha estat a càrrec d’Aitor Calleja Unzu, un gran especialista en imatgeria tradicional, popular i folklòrica, que va fer també la restauració dels gegants originals.

Aquests nous gegants són una rèplica exacta a escala dels bustos originals dels gegants de la ciutat. Estan realitzats amb cartró pedra i pintats a l’oli, amb cavallets de fusta i espatlleres entapissades. Tots els processos s’han dut a terme de manera artesanal. Tenen unes mides d’entre 2.40 m i 2.50 m i pesen entre 18 i 20 quilos, pensats per a portadors adolescents entre 9 i 14 anys. Porten una rèplica dels primers vests que portaven els gegants de la ciutat quan es van crear fa 75 anys, amb l’escut de la ciutat incorporat. El vestuari ha estat confeccionat per Roser Pons Copoví, d’Igualada. També llueixen corones fetes amb bra de vidre i resina de polièster a imatge i semblança de les corones originals dels gegants de la ciutat, i també el ceptre que porta el rei tornejat amb fusta.